GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Woudenberg   

KeiVitaal is een Gecombineerde Leefstijl interventie (GLI), waarbij de ‘patiënt’ onder professionele begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk werkt aan een gezonde(re) en actieve leefstijl, met als doel gezondheidswinst te boeken en de kwaliteit van leven te verhogen.

De interventie bestaat uit een voedings- en beweegonderdeel, wordt begeleid door een leefstijladviseur en duurt maximaal een jaar. Na dat jaar stroomt de deelnemer door naar het reguliere bewegingsaanbod.

Het team van KeiVitaal bestaat uit praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en diëtisten.

Hoofddoel van het twee jaar durende programma is het duurzaam verbeteren van het voeding- en beweegpatroon van deelnemers, om zo obesitas te verminderen. Dit draagt bij aan het verminderen van het risico op type 2 diabetes (voorkomen of uitstellen), aan sociale participatie en kwaliteit van leven. Doelen voor de deelnemer zijn het verkrijgen van een gezond voedingspatroon, 5-10% gewichtsverlies, minimaal 150 minuten per week matig intensief bewegen, verspreid over diverse dagen en het zelfstandig kunnen blijven volhouden van het nieuwe leefpatroon. De huisartspraktijk bekijkt samen met de patiënt of deze aan de verwijscriteria voldoet.

Actief:

JA

Doelgroep:

  • Volwassenen

Betrokken partijen:

  • Praktijkondersteuners
  • Fysiotherapeuten
  • Diëtisten